Slootjesdag IVN - 16 juni

Van 10 t/m 16 juni is het de IVN Week van de Natuur! In het weekend kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant tijdens de Slootjesdagen. Op ruim 100 locaties in het land staan IVN-natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. 

Met de Slootjesdagen wil IVN Natuureducatie het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant! Ga naar www.ivn.nl/slootjesdagen en vind een activiteit bij jou in de buurt. 

Word Slootjesexpert tijdens de Slootjesdag op 16 juni georganiseerd door IVN Gemert-Bakel

IVN Gemert-Bakel doet mee met de Slootjesdag, een activiteit van het Landelijk IVN.

Tijdens de landelijke Slootjesdagen kun je op 16juni met IVN Gemert-Bakel het leven in en om de sloot ontdekken. Je ziet het namelijk niet meteen, maar in een rustige sloot leven wel honderden beestjes. Ken je bijvoorbeeld het bootsmannetje? Of het kokerjuffertje? 

Tijdens de IVN Slootjesdag kom je het allemaal te weten en word je een echte slootjesexpert!

Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen op 16 juni  samen met hun (groot)ouders op ontdekkingsreis in een doodgewone sloot. Onder begeleiding van een IVN-natuurgids worden de kinderen gestimuleerd om lekker te gaan ‘scharrelen’ langs de oevers van het water. 

Tijdens de reis nemen we je mee in de onderwaterwereld van de sloten. 

Speuren met een schepnetje.

Vergeet bij deze activiteit niet je laarzen. Heb je zelf een schepnetje dan mag je dit meebrengen.

Wanneer: Zondag 16 juni

Aanvang 10.00 uur 

Einde activiteit: 15.00 uur

Waar: Einde Hemelsbleekweg in De Mortel. ( is bij de toren)

De route naar de locatie is vanaf de toren metwitte pijlen aangegeven.

Meer informatie: telefoonnummer: 0623077304

 
Cookie instellingen